Οι υποχρεωτικές αναλύσεις:
Ένα κανονιστικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ρυθμίζει τις αναλύσεις των ελαιολάδων: κάντε κλικ εδώ
Ένα ελαιόλαδο πρέπει να πληροί έναν ορισμένο αριθμό φυσικοχημικών παραμέτρων για να επιτρέπεται η σήμανση ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ, ΠΑΡΘΕΝΟ ή ΛΑΜΠΑΝΤΙΚΟ (ακατάλληλο για κατανάλωση στην ΕΕ).
Ο κανονισμός 2568/91 της 11ης Ιουλίου 1991, που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, παρέχει τα κριτήρια που πρέπει να τηρούνται (βλ. διάγραμμα παρακάτω).
Το εργαστήριο LAHN προσφέρει τις συνήθεις αναλύσεις για τα ελαιόλαδα: δείκτης οξέος, δείκτης υπεροξειδίου, μέτρηση UVK (K270 – K232). Ένα ελαιόλαδο που χαρακτηρίζεται ως «λαμπαντίκο» είναι ακατάλληλο για κατανάλωση στην ΕΕ. Προορίζεται για λάμπες λαδιού, γι' αυτό και ο χαρακτηρισμός «λαμπαντίκο».
Οι αναλύσεις K232 ΚΑΙ K270
Αυτές οι φυσικοχημικές μετρήσεις είναι αποκαλυπτικές της καλής συντήρησης των ελαιολάδων.
Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε αυτές τις νόστιμες πράσινες ελιές με λεμόνι κατά τη διάρκεια των απεριτίφ. Επίσης, θα εμπλουτίσουν τα πιάτα σας.
Οι πράσινες ελιές με λεμόνι καλλιεργούνται, προετοιμάζονται και καρυκεύονται στο Μαρόκο.
Συστατικά: Ελιές, λεμόνι, νερό, αλάτι. Κιτρικό οξύ, λάδι σόγιας.
Οι πράσινες ελιές με λεμόνι προορίζονται μόνο για χονδρέμπορους ή μεταπωλητές.
Είμαστε χονδρέμπορος τροφίμων που ειδικεύεται σε ελιές, αντiπάστι και ξηρούς καρπούς. Το εργαστήριό μας βρίσκεται στη Μασσαλία, στην περιοχή των Bouches-du-Rhône.
Αν δεν είστε από τη Μασσαλία, μπορείτε να παραγγείλετε και να σας παραδοθεί η παραγγελία σας οπουδήποτε στη Γαλλία με τη δυνατότητα FRANCO DE PORT*.